Sportcentrum Leek

Classic motor & bromfietsbeurs
oktober 2014
Exclusieve oldtimers op de 19e Oldtimer & Classic Beurs in Sportcentrum Leek
De 19e Oldtimer & Classic Beurs 2014 in Sportcentrum leek gehouden in het tweede weekend van oktober was een lust voor het oog voor liefhebbers van oldtimers, klassiekers en motoren. De twee hallen van Sportcentrum leek stonden bomvol met schitterende voertuigen uit het verre verleden.

Als één van de blikvangers was een Hatfield uit 1907 voor zover bekend nog de enige rijdende in Europa. En niet alleen oldtimers van voor de tweede wereldoorlog waren er te zien, maar ook klassiekers tot in de tachtiger jaren. Ook bijzondere Citroëns, Ferrari Dino en veel andere oldtimers waarvan nog heel beperkt in Nederland aanwezig zijn werden tentoongesteld. In onze fotogalerij elders op deze website zijn honderden foto’s te zien van de 19e editie van deze beurs.
Duizenden bezoekers hebben de beurs bezocht. En uit de positieve reacties die wij van u ontvangen hebben, blijkt dat de waardering groot is. Ook de clubstands zijn goed bezocht. Zoals dit jaar nieuwkomer de DKW club die in samenwerking met Veteranen Motor Club een prachtige stand hadden met oldtimers en motoren. De Franse merkenclubs als PATAN, Peugeot club, Renault club, Citroën club Fryslân en de Tractionclub hadden gezamenlijk een stand ingericht met oldtimers in Franse sferen en een straatbeeld met alle Franse merken op bouwjaar bij elkaar gezet. Ook werd de stand met brandweerwagens en bijbehorende attributen goed bezocht. Ook de MG club Noord, Morris Minor club, HAV met een stand met Engelse merken, Ford Taunus M Club, A-Ford club, Veterane Oldtimerclub Roadster, Lotus club, VW kever en bus club hadden mooi ingerichte stands met veelal bijzondere oldtimers.
Bijzonder was wel de stand met sportmotoren uit de jaren ’50 en ’60. Veel exclusieve motoren die meegereden hebben in cross en grasbaanwedstrijden. En de eigenaren van deze motoren die veelal zelf op deze machines hebben gereden vertelden hun verhalen over hoe het hun in die tijd vergaan is. Ook de Klassieke Japanse Motoren Vereniging en de Veteranen Motoren Club presenteerden mooie machines op de beurs. En ook Fietsmuseum “De Barrel” had weer een collectie mooie tweewielers staan.
En dan natuurlijk de vele privébezitters van oldtimers, motoren en bromfietsen die graag hun voertuig aan het publiek willen laten zien. Van een mooie collectie Amerikaanse oldtimers van het merk Mercary, en vele andere merken zoals Opel, Fiat, Lancia, Saab, Masserati, VW, etc. En ook de vele stands met onderdelen, documetatie, boeken, miniaturen, gereedschap werden goed bezocht.

Het was wederom een geweldig en sfeervol oldtimer & klassieker weekend.
De 20e jubileum Oldtimer & Classic Beurs 2015 word gehouden op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2015. Alle informatie betreffende deze beurs te vinden elders op deze website. Inschrijving voor deze bijzondere beurs alweer mogelijk.
Contact
Sportcentrum Leek
T: 0594 512 040


evenementen@sportcentrumleek.nl
info@oldtimerleek.nl

www.sportcentrumleek.nl

Volg ons via:

Twitter      Facebook
Copyright
Sportcentrum Leek